
Gluteenittomat muffinit valmistetaan riisi- ja hasselpähkinäjauhoista.
Nämä syksyiset muffinit maustetaan kanelilla, inkiväärillä, kardemummalla ja muskottipähkinällä. Omena ja porkkana lisätään raasteena. Muffinien herkullinen kuorrutus sekoitetaan halvasta ja tuorejuustosta.
Gluteenittomat omena-porkkanamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa. Anna sen ruskistua kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta. Kun tuoksu on pähkinäinen, nosta sivuun liedeltä.
- Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet.
- Yhdistä toisessa kulhossa jäähtynyt voi, munat ja sokerit.
- Lisää kuivat aineet voi-munaseoksen joukkoon.
- Kuori ja raasta porkkanat ja omena. Lisää raasteet taikinan joukkoon.
- Lusikoi taikinaa voideltuun muffiinivuokaan tai laita pohjalle muffinipaperi.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuustoa notkeammaksi. Hienonna halva. Lisää tuorejuuston joukkoon halva, sitruunamehu ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä muffinien päälle. Koristele hienolla porkkanaraasteella.