
Mausteinen kakkunen on juuri sopiva kaveri earl grey -teelle.
Muutama ystäväni on jo aloittanut piparkakku- ja joulutorttukauden. Ymmärtäähän sen: joulussa parasta on odotus, varsinkin, jos tunnelmoida saa rauhassa ilman kalenteria, kauppalistaa ja sataa muistettavaa asiaa. Kieltämättä jo syyskuussa hiipii kimppuun siihen asti liiallista valoa paennut luumun ja kanelin kaipaus.
Sen sijaan en tiedä kohtalotoveria, joka kirisi jo kevättalven sesonkipullissa.
Fredrika Runebergin bravuuribaakkelssi oli ensimmäinen leivonnainen, jota lapseni pääsi leipomaan ilman äidin valvovaa silmää. Fiksu opettaja toi talvipäivän piristykseksi luokkaan jauhot, voit ja helpon ohjeen sekä kiikutti tuotokset koulun keittiöön paistumaan. Jos olen sen jälkeen ehdottanut kotona leipomista, runebergintorttu on voittanut usein jopa nämä vadelma-banaanimuffinit.
Suosittelen kokeilemaan! Itse tykästyin murean mehevän mausteiseen kakkuseen ilman ylimakeita lisukkeita hyvän earl grey -teen kaverina. Melkein kaikki tortut toki höystämme vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella, koska lapsen mielestä ne ovat muuten huijausta.
Helpot runebergintortut
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna yhä vatkaten.
- Rouhi mantelit ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Hämmennä varovasti omenasose joukkoon.
- Jaa taikina muffinivuokiin. Paista n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Koristele nokareella vadelmahilloa ja kierrä hillon ympärille rengas sokerikuorrutteella.