Pellillinen omenapiirakkaa riittää isommallekin porukalle.
Helppo omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä leivinpaperi uunipellille. Voitele paperi kevyesti.
- Pese omenat hyvin. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi paloiksi ja pyörittele sokeri-kaneliseoksessa.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää piimä sekä voisula hiutaleiden, jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Kääntele varovasti sekaisin.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Asettele sokeri-kanliseoksessa pyöritellyt omenaviipaleet päälle. Sirottele hieman sokeria ja pähkinärouhetta päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos leivot piiraan edellisenä päivänä, jäähdytä se ja peitä leivinpaperilla. Laita astiapyyhe leivinpaperin päälle. Säilytä viileässä. Pähkinärouheen voi jättää pois tai korvata esimerkiksi kookoshiutaleilla.