
Klassinen sitruunakakku taipuu ihanan meheviksi muffineiksi. Tee kerralla iso satsi, sillä muffinit voi pakastaa ja napata kesän päiväkahviseuraksi milloin vain.
Isoäidin sitruunamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja -kuoriraaste. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne taikinaan.
- Asettele pellille 30–60 minimuffinivuokaa. Määrä riippuu vuokien koosta.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin ja leikkaa kulma irti. Pursota taikina vuokiin. Jätä puolet vuoasta kohoamisvaraa.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä mutta vielä meheviä. Lisää paistoaikaa, jos käytät isoja muffinivuokia.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Saat muffinien päälle perhoskuvion, kun leikkaat leivinpaperista perhosen muotoisen palan ja asetat sen leivonnaisen pinnalle tomusokeria siivilöidessäsi.
Vinkki! Jos muffinit pakastaa, kannattaa käyttää isoja vuokia. Näin rakenne ei kuivahda, vaan pysyy mehevänä.
Todella hyviä ja helppo tehdä, mutta tällä reseptillä sain vain 12 isoa muffinssia
Hyviä tuli! Sain ohjeella 25 keskikokoista muffinia.