Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Jäädytetty juustokakku on hartaasti toivottu kesäherkku
Jäädytetty juustokakku on hartaasti toivottu kesäherkku

Kermaisen, sitruunalta vivahtavan juustokakun päälle sopivat monet marjat: karviaiset kirpeän ystävälle, mansikat tai vadelmat makean.

Annoksia
noin 16 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty juustokakku

Ainekset

1
valmis marenkikakkulevy
Täyte
2
liivatelehteä
4
munaa
2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
1
prk (200 g)
maustamatonta Philadelphia- tai Hovi-juustoa
4
dl
kuohukermaa
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruslikööriä tai juoksevaa hunajaa
Koristeluun
karviaisia, mansikoita tai vadelmia
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Mittaa keltuaisten joukkoon sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisseokseen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kaikki aineet sekaisin.
  3. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto keltuaisseokseen.
  4. Kiehauta sitruunamehu. Puristele liivatteet kuivaksi ja sulata ne sitruunamehuun. Sekoita liivateseos liköörin kanssa keltuais-kermaseokseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti muiden aineiden joukkoon.
  6. Laita marenkikakkulevy irtopohjaisen (halkaisijaltaan noin 24 cm) vuoan pohjalle. Ei haittaa, vaikka levy olisi rikki tai vuokaa pienempi, sillä se jää täytteen alle piiloon. Kaada päälle täyte.
  7. Peitä kelmulla. Jäähdytä torttua pakastimessa vähintään 6 tuntia. Koristele jäätynyt kakku ylenpalttisesti marjoilla ja mintunlehdillä.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Mokka-banaanikakku

Ainekset

Pohja
2
banaania
150
g
maitosuklaata
150
g
voita
dl
sokeria
3
munaa
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
maitoa tai omenamehua kostutukseen
Täyte ja kuorrutus
dl
vahvaa kahvia
300
g
voita
2-2½
dl
tomusokeria
Koristeeksi
ruusuja
sokerihelmiä (Dr. Oetker)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 26-senttinen kakkuvuoka.
  2. Muussaa banaanit ja leikkaa suklaa pieniksi paloiksi.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. Kääntele lopuksi banaanisose ja suklaapalat taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Halkaise kakku ja kostuta sekä alapuoli että kakun kansi.
  7. Jäähdytä kahvi kylmäksi. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri kahvin kanssa. Anna kovettua hetki jääkaapissa.
  8. Levitä kahvitäytettä kakun väliin ja nosta kakun yläpuoli kanneksi. Levitä kahvi-voiseosta koristeeksi kakun päälle ja reunoille.
  9. Koristele kukilla ja sokerihelmillä.

Vinkki! Laita ruusun varren ympärille pala foliota ja työnnä kukka koristeeksi vasta sen jälkeen.

Kommentit (0)

Annoksia
10-15
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkikakku

Ainekset

Pohja
5
munaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoa
1
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
100
g
tummaa suklaata
Kostutus
dl
makeutettua vahvaa kahvia
Täyte
4
dl
mustaherukoita
¾
dl
sokeria
2
liivatetta
1
prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
dl
vispikermaa
1
prk
bulgariajogurttia
1
dl
vettä
¾
dl
sokeria
1
pss
vaahtokarkkeja
Päälle
3
dl
vispikermaa
3
rkl
sokeria
vaahtokarkkeja
tummaa suklaata
sitruunamelissaa
1
pss
Minutblock-suklaata

Työvaiheet

  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Leivitä noin 27 senttiä halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Ota pohjan aineet esille.
  2. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lopuksi hieman jäähtynyt suklaa. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Kumoa kypsä kakku hetki uunista oton jälkeen.
  3. Kakusta tulee mehevin, kun täytät sen edellisenä päivänä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen, tai jos kakkuvuoka on ollut pienempi, neljään kerrokseen sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kerrokset kahvilla.
  4. Valmista täyte. Soseuta mustaherukat ja makeuta sose sokerilla.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike erillisessä kulhossa. Lisää vaahtoon jogurtti ja vaahdotettu kerma. Kuumenna vesi kattilassa, lisää joukkoon sokeri. Kun sokeri on liuennut, purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Kaada liuennut liivateseos vaahtoon.
  6. Täytä kakku. Se tapahtuu kätevästi, kun kokoat kakun vuokaan. Laita kakun kansikerros ensimmäisenä vuoan pohjalle, sivele mustaherukkasosetta pintaan, halkaise vaahtokarkit saksilla ja asettele kerros karamelleja kakulle, kaada vaniljavaahtoa päälle. Jatka samaan tapaan kerros kerrokselta. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään viileässä.
  7. Kumoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla. Vaahdota vispikerma ja lisää sokeri. Levitä vaahto lastalla kakun pintaan. Koristele pinta vaahtokarkeilla ja halutessasi suklaakoristeilla. Suklaakoristeet on helppo pursottaa Minutblock pussin ohjeiden mukaisesti.
  8. Lisää sitruunamelissan lehdet kakun pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Mansikkakakku ja liköörivaahto

Ainekset

125
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoa
½
dl
mantelijauhoa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Tarjoiluun
l
tuoreita mansikoita
2
dl
ranskankermaa
½
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
Couintreau tai Amaretto-likööriä

Työvaiheet

  1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaimella sekoittaen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne taikinaan.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan reunat ensin leivinpaperilla ja sitten foliolla. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä, poista folio ja leivinpaperi varovasti ja irrota pohja vuoasta.
  5. Valmista täyte. Huuhdo, perkaa ja viipaloi mansikat.
  6. Vaahdota keskenään ranskankerma, fariinisokeri ja likööri. Vaahdota erikseen kerma ja nostele vaahto ranskankerma-fariinisokeriseokseen.
  7. Pane piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista puolet liköörivaahdosta. Pane päälle kolmasosa viipaloiduista mansikoista, peitä kerros lopulla liköörivaahdolla ja koristele kauneimmilla mansikkaviipaleilla. Tarjoa loput mansikat erikseen.

    
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös muista marjoista, tuoreista tai säilykehedelmistä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Nico Backström
Annoksia
10-12 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakakku

Ainekset

Kakkupohja
1
ps
valmista suklaakakkuainesta, esim. Dr Oetker tai Maizena
kostutukseen maitoa
Täyte
1
ps
vanhan ajan vaniljakastikeainesta
dl
maitoa
2
dl
aprikoosihilloa
Kuorrutus
50
g
voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
2-3
rkl
kylmää kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paista kakku pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä, halkaise ja kostuta pohjalevy kevyesti maidolla.
  2. Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon. Anna sakeutua 10-15 minuuttia. Huomaa, että pakkauksessa on kaksi pussia jauhetta, mutta yksi pussi riittää yhden kakun väliin.
  3. Levitä aprikoosihillo kakun pohjalevylle. Levitä sen päälle paksu vaniljakiisseli. Nosta kakun toinen puolikas täytteen päälle. Jos täytettä pursuaa yli reunojen, kaavi se pois veitsellä.
  4. Sekoita kuorruteaineet notkeaksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Siivilöi teesihdillä kaakaojauhetta kakun päälle vähän ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit levittää kakun väliin lempihilloasi. Kakun reunat voi koristella lisäksi paahdetuilla mantelilastuilla.

Kommentit (0)