
Kermaisen, sitruunalta vivahtavan juustokakun päälle sopivat monet marjat: karviaiset kirpeän ystävälle, mansikat tai vadelmat makean.
Jäädytetty juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Mittaa keltuaisten joukkoon sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisseokseen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kaikki aineet sekaisin.
- Vaahdota kerma ja kääntele vaahto keltuaisseokseen.
- Kiehauta sitruunamehu. Puristele liivatteet kuivaksi ja sulata ne sitruunamehuun. Sekoita liivateseos liköörin kanssa keltuais-kermaseokseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti muiden aineiden joukkoon.
- Laita marenkikakkulevy irtopohjaisen (halkaisijaltaan noin 24 cm) vuoan pohjalle. Ei haittaa, vaikka levy olisi rikki tai vuokaa pienempi, sillä se jää täytteen alle piiloon. Kaada päälle täyte.
- Peitä kelmulla. Jäähdytä torttua pakastimessa vähintään 6 tuntia. Koristele jäätynyt kakku ylenpalttisesti marjoilla ja mintunlehdillä.