Puolukka ja pullataikina ovat klassinen yhdistelmä. Hapan maku pehmenee tuorejuustolla.
Juhlavat puolukkapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja hiiva. Hämmennä sileäksi ja kuumenna hieman uudelleen, jos neste ehtii viiletä.
- Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan huoneenlämpöisen rasvan kanssa. Taikina on valmista, kun se on pehmeää ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Jos käytät juoksevaa margariinia (2 dl), menee jauhoja enemmän kuin kovaa rasvaa käytettäessä eli 15?17 dl. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Jauhomäärä saattaa vaihdella jauhojen mukaan hieman.
- Sekoita tällä välin puolukkahillo, puolukat, perunajauhot ja kaneli tasaiseksi seokseksi.
- Pehmennä tuorejuustovalmiste lusikalla notkeaksi.
- Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli toinen pala pitkulaiseksi levyksi. Levitä levylle ohuelti pehmeää voita ja sen päälle puolet tuorejuustovalmisteesta. Levitä lopuksi puolet hillosta levyn pituussuunnassa puolivälistä ylöspäin. Kääri taikina napakalle rullalle. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia paloja sahateräisellä veitsellä ja aseta palat leikkuupinta ylöspäin paperisiin pullavuokiin. Kohota vielä 15 minuuttia.
- Voitele pullat rikotulla munalla ja sirottele päälle taloussokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja viimeistele pinta tomusokerilla.
Vinkki! Jätä pellille noin sentti tilaa jokaisen pullavuoan ympärille, jotta pullat mahtuvat paistumaan kauniin mallisiksi. Pullat voi koristella myös sulatetulla valkosuklaalla.