Juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa 24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele pohja ja reunat kevyesti.
- Murskaa keksit ja sekoita rasvan sekä sokerin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
- Mittaa kaikki täyteaineet yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Voit sekoittaa kaiken myös käsin.
- Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua ensin uunin alatasolla 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Alenna lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin tunti. Jäähdytä hyvin.
- Koristele kakku kukkasilla ja tarjoa soseutettujen marjojen kanssa.
Vinkki! Kakku kannattaa paistaa juhlia edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa vuoassaan peitettynä. Marjakastikkeen lisäksi kakun seuralaiseksi sopii myös kermavaahto.
Marjakastike
- Sulata marjat. Soseuta ne.
- Raasta yhden limetin pesty kuori ja halkaise kaksi limettiä. Purista mehut mansikkasoseeseen.
- Lisää vettä sen verran, että saat sopivan paksua, sakeaa mansikkakastiketta.
- Makeuta sokerilla makusi mukaan.
Vinkki! Voit tyhjentää pakastintasi tulevaa satokautta varten ja käyttää marjoja kastikkeeseen. Jos käytät vadelmia, soseuta ne ensin ja paseeraa eli painele siivilän läpi sen jälkeen. Näin siemenet jäävät siivilään eivätkä pilaa kenenkään juhlia.