
Juustokakun syvin olemus maistuu tuorejuuston, voin, sitruunan ja kanelin liitossa. Tämä kääretorttu on myös gluteeniton.
Juustokakkukääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Kuorellinen mantelijauhe antaa kääretorttuun makua ja rakennetta. Sitä löytyy esimerkiksi Pirkka-merkiltä.
Olisipa joskus ohjeita ilman mantelijauhetta, tai vaihtoehto vehnäjauhomäärällä! Tämä kevät- aika ja allergia ihmiset, joille olisi kiva leipoa jotain uutta!
Tosi hyvää
6.4.2019 Kommentoineelle tiedoksi: netti on pullollaan vehnäjauhoilla valmistettavien kääretorttujen ja kakkujen ohjeita. Tarvitsee vain valita! Etsin jonkin aikaa, ennen kuin löysin tämän ohjeen, jossa on käytetty mantelijauhetta ja perunajauhoja. Kiitos tästä! <3