Resepti Reetta Miettinen Kuva Pia Inberg
Karpalon ja kinuskin yhdistelmä toimii aina.
Karpalon ja kinuskin yhdistelmä toimii aina.

Karpoffee-kakku on venäläinen, kirpeämpi versio brittien makeasta banaanikakusta.

Annoksia
6-8
Valmistusaika
3 t + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpoffee-kakku

Ainekset

1
pkt
LU Bastogne -kandikeksejä tai kaurakeksejä
70
g
sulatettua voita tai margariinia
2-3
dl
kohmeisia karpaloita
tomusokeria
1
tlk
kondensoitua, makeutettua maitoa
3
dl
vispikermaa
ripaus
vaniljasokeria ja sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä maitotölkkiä 3 tuntia vedessä niin, että se on pinnan alla koko ajan ja vesi kiehuu hiljalleen. Nosta tölkki jäähtymään.
  2. Murskaa keksit, jätä muutama koristeeksi. Lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.
  3. Jäädytä karpaloita tunti pakastimessa. Pyörittele kohmeiset karpalot tomusokerissa. Avaa maitotölkki ja levitä kinuskiksi tiivistynyt tahna kakkupohjan päälle. Lisää 2/3 karpaloista.
  4. Vatkaa kerma sokerilla maustettuna vaahdoksi. Levitä kermavaahto marjojen päälle. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja keksimuruilla. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti ja tarjoile.

Kommentit (0)

Resepti Prisca Leclerc Kuva Jenni Rinkinen
Sabluunalla syntyvä tomusokerikuvio kruunaa perinteisen mokkapalan – ihanan helppoa ja näyttävää!
Sabluunalla syntyvä tomusokerikuvio kruunaa perinteisen mokkapalan – ihanan helppoa ja näyttävää!

Haluaisitko mokkapaloista mehevän muhkeat? Mokkapalaguru Prisca Leclercin reseptillä rakastetusta klassikosta tulee tuplasti paksumpi. Mehevien mokkapalojen pohjassa maistuu voimakkaasti kaakao. Kuorrute keitetään kattilassa niin, että se ihan kiehuu!

Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Muhkeat mokkapalat

Ainekset

Pohja
5
munaa
dl
maitoa
275
g
voita
5
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
4
tl
leivinjauhetta
4
dl
sokeria
Kuorrute
½
dl
kahvia
6
dl
tomusokeria
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
voita
nonparelleja koristeluun

Työvaiheet

  1. Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön, se parantaa taikinan rakennetta.
  2. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  3. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään omassa astiassaan.
  5. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voisula ja maito, kolmessa osassa, koko ajan vatkaten.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin 15–17 minuuutiksi. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
  7. Valmista kahvi ja mittaa valmiiksi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
  8. Kaada tomusokeriseosta osissa voin sekaan, mieluiten siivilöiden, ja sekoita vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lisää välillä kahvia.
  9. Kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksu ja kiiltävän tasaista, kaada se jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita nuolijalla, koristele nonparelleilla. Kun kuorrute on täysin jähmettynyt, leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
  10. Tarvittaessa mokkapalat säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä foliolla (ei liian tiiviisti) peitettynä.

Kommentit (2)

Joskus olin pullantuoksuinen äiti

Ei munia tarvitse säilyttää jääkaapissa joten niitä ei tarvitse silloin ottaa huoneen lämpöön. Kosteassa jääkaapissa munan kuori haurastuu.

Vierailija

Mehevät mokkapalat saa kun sulattaa voin tai margariinin kattilassa veden kanssa. Lisää kaakaojauheen.

Kun seos on jäähtynyt  muut aineet pottiin ja munat sekaisin ja 1 dl piimää. Ei tuossa mitään vatkaamista tarvita.

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Kun kakku saa hetken odotella jääkaapissa, kahvin ja kermaisen täytteen maut imeytyvät ihanasti kekseihin.
Kun kakku saa hetken odotella jääkaapissa, kahvin ja kermaisen täytteen maut imeytyvät ihanasti kekseihin.

Tiramisuun uppoaa nyt kondensoitua maitoa ja itse uutettua kahvia. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

dl
kylmäuutettua kahvia
(3
rkl
kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200 g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmäuutettuun kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta.
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.

Kylmäuutettu kahvi

Ainekset

8
dl
kylmää vettä
2
dl
tummapaahtoista kahvijauhetta, karkea jauhatus

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja kahvijauhe litran vetoisessa, kannellisessa lasipurkissa tai isossa pressopannussa. Sekoita hyvin. Sulje astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Yli vuorokautta kahvia ei kannata uuttaa, jotta se ei kitkeröidy.
  2. Siivilöi uuttunut kahvi kulhoon. Kaada neste loppuine poroineen vielä kertaalleen suodatinpussin läpi puhtaaseen astiaan.
  3. Pullota valmis kahvitiiviste ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Kylmäuutettu kahvi säilyy kylmässä jopa kaksi viikkoa. Laimenna uute kahvijuomaksi maidolla tai vedellä. Voit lisätä maun mukaan sokeria, makusiirappia, jäitä ja vaikka lorauksen viskiä. Kahvitiivistettä voi lämmittää, mutta sitä ei kannata keittää.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Helppo koristekukka syntyy yhdellä puristuksella kun käytössä on erikoistylla.
Helppo koristekukka syntyy yhdellä puristuksella kun käytössä on erikoistylla.

Suolaisenmakea muffini saa salmiakinrakastajan hyrisemään. Herkullinen ja näyttävä koriste onnistuu napakasta tuorejuusto-voiseoksesta.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salmiakkikuppikakut

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
turkinpippurirouhetta
2
tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
dl
tomusokeria
50
g
voita huoneenlämpöisenä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
½
dl
turkinpippurirouhetta
1–2
tl
mustaa geeliväriä
Pinnalle
salmiakkikarkkeja

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, turkinpippurirouhe ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
  3. Voitele muffinipellin syvennykset. Leikkaa ja painele vuokiin pienet leivinpaperineliöt tai käytä ohuita paperivuokia. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä. Nosta muffinit vuoistaan ja irrota leivinpaperipalat.
  5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin. Pursota muffinien päälle. Viimeistele karkeilla.

Vinkki!

Kuorrutus pitää muotonsa jääkaapissa.

Katso videolta, miten erikoistylla toimii:

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Helpot suklaadonitsit paistetaan uunissa.
Helpot suklaadonitsit paistetaan uunissa.

Mokkapaladonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Älä kypsennä herkkuja kuiviksi vaan nappaa ne uunista juuri ja juuri kypsinä.

Joko olet kokeillut tätä suosittua mokkapalakääretorttua?

Artikkeli jatkuu alapuolella
...
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mokkapaladonitsit

Ainekset

75
g
voita
dl
sokeria
1
muna
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
kylmää kahvijuomaa
Pinnalle
3
dl
tomusokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
2–3
rkl
kahvijuomaa
1
rkl
voita sulatettuna
Koristeluun
nonparelleja tai kuivattuja mansikoita

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Nosta pursotinpussi tai pakastepussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
  3. Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  4. Kumoa donitsit kopauttamalla ne pelliltä leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää kahvia tilkka kerrallaan. Määrään vaikuttaa se, kuinka paksua kuorrutuksesta haluat. Liian ohut kuorrutus voi imeytyä donitsiin.
  6. Pyöräytä donitsien toinen puoli kuorrutuksessa ja ripottele päälle nonparelleja. Anna jähmettyä.

Vinkki! Voit leipoa taikinasta myös muffineita.

Kommentit (3)

Vierailija

Miten onnistuu gluteenittomana? Tehdäänkö vain perunajauhoista?

Mä vain

Keliaakikkona tekisin ihan vain gluteenittomista jauhoista, esim. Semperin Fin Mix.

Paudini
Seuraa 
Liittynyt26.9.2015

Pakko kokeilla! 😍😍

-P-