
Karpalomuffinit saavat mehevyyttä kaurasta ja valkosuklaasta.
Kaura-karpalomuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperisia vuokia.
- Rouhi suklaa veitsellä ja sekoita jauhojen, kaurahiutaleiden, leivinjauheen ja (jäisten) karpaloiden kanssa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää sekaan ruokalusikallinen vehnäjauhoja.
- Kääntele jauhoseos ja jogurtti rasva-munaseokseen. Sekoita sen verran, että ainekset menevät juuri ja juuri sekaisin.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna muffinien jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.