
Kesän helpoimmat pikkuleivät lainaavat kauralastuilta pohjan ja aleksanterinleivoksilta kuorrutuksen. Pikkuleivät ovat vegaanisia ja gluteenittomia, joten ne sopivat lähes kaikille.
Kaurasanterit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata rasva. Lisää siirappi. Anna jäähtyä. Yhdistä kaurahiutaleet, sokeri, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää ne rasva-siirappiseokseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele se lastalla pellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja omenamehu paksuksi tahnaksi. Liian valuva kuorrutus imeytyy keksiin, joten lisää vain tippa mehua kerrallaan. Levitä ohut kerros kuorrutusta kaurakeksilevylle. Älä huolestu, jos keksi näkyy paikoin läpi.
- Annostele marmeladi pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin kulma pois. Viiruta keksilevy omenamarmeladilla. Vedä veitsellä viirut vastakkaiseen suuntaan, jotta kuorrutus marmoroituu. Anna jähmettyä.
- Leikkaa levy tasan 8 x 8 palaan.
Vinkki!
Voit tehdä pikkuleipälevyn ja kuorruttaa sen päivää ennen tarjoilua. Levy säilyy kuivassa paikassa huoneenlämmössä.