
Rypsiöljyn ja mantelimaidon ansiosta kesäkurpitsa-sitruunakakku on mehevästi maidoton.
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään.
- Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
- Sekoita lopuksi joukkoon mantelimaito ja sitruunamehu.
- Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Anna kakun vetäytyä puoli tuntia ennen kuin kumoat sen vadille. Korista jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Vinkki! Kakku säilyy mainiosti kuvun alla niin huoneenlämmössä kuin jääkaapissakin.