Kevyempi laskiaispulla
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja väitellen alustaen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva vuorotellen sulan, jäähtyneen margariinin kanssa.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Nostata 25 minuuttia vedottomassa paikassa, leivinliinan alla.
- Muodosta taikinasta kaksi tankoa ja jaa 35 palaan. Pyörittele pulliksi. Nostata pellillä 15 minuuttia. Voitele ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
- Valmista täyte. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka.
- Leikkaa jäähtyneet pullat kahteen osaan. Täytä vaniljarahkaseoksella ja mansikoilla. Viimeistele pullat tomusokerilla.
Yksi pulla sisältää noin 165 kcal.