
Kinuskikissa-bloggari Sini Visa kertoi Kodin Kuvalehdessä päivästään ja antoi meille herkullisen minttu-suklaakakun ohjeen.
Kinuskikissan ohje: Keväinen minttu-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Leikkaa Pätkikset rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tässä 2,4 litraa, mutta 2 litran vuokakin käy).
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
- Poista suklaamunien ympäriltä foliokääre. Laita Candy meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota karkkisulaa suklaamunien pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja. Laita suklaamunat koristelun jälkeen pystyyn munakuppeihin tai foliosta muotoiltuihin alustoihin. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.
- Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja laita suklaamunia renkaan sisään ja kakun ympärille.