Kirstin kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja korppujauhota 1½–2 litran kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne voi-sokerivaahtoon.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
- Kiehauta täytteen aineet kattilassa tasaiseksi ”toskaksi”. Leikkaa kakku kuumana vaakatasossa kolmeen osaan. Levitä kuuma toskaseos tasaisesti kahteen kerrokseen ja liimaa kakku tällä tavalla takaisin kokoon. Jäähdytä kevyen painon alla.
- Mittaa kinuskin aineet kattilaan ja keitä, kunnes kinuski on paksuuntunut. Voit tarkistaa paksuuden tipauttamalla pisaran kinuskia lautaselle: pisaran kuuluu hieman jähmettyä, sillä liian löysä kinuski imeytyy kakkuun. Valuta kinuski kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja pistaasipähkinöillä.
Vinkki! Kakun voi paistaa myös pitkänomaisessa leipävuoassa. Tämä kakku kestää loistavasti säilytystä ja vain paranee muutaman päivän vetäydyttyään.