
Kuningatarkakussa korppu ylenee pikkuleiväksi. Sen rapeus ja kardemummainen maku täydentävät pehmeän marjaisaa täytettä.
Kuningatarkakku korvapuustikorpuista
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 16 cm) tuorekelmulla. Pane korput tukevaan muovipussiin ja murskaa ne kaulimella karkeaksi rouheeksi. Sulata voi sekaan. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.
- Vatkaa kylmä kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla ja sekoita joukkoon rahka.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi mikrossa tai kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja anna niiden liueta kuumaan mehuun. Sekoita sileäksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermavaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää vaahtoon myös marjat.
- Aseta muutama korppu pystyyn kakkuvuoan reunaa vasten. Nostele täytevaahtoa korppujen eteen, jotta ne pysyvät paikoillaan. Vuoraa koko vuoan reunat korpuilla. Täytä sisus vaahdolla.
- Koristele kakku marjoilla. Nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Vinkki! Valitse kotimaiset pakastevadelmat, koska niitä ei tarvitse kuumentaa.
Korvapuustikorput
- Viipaloi puustit ensin ohuiksi viipaleiksi. Levitä siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota pinnalle sokeria ja kanelia.
- Kuivata viipaleita joko 130-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia tai 50 asteen lämmössä yön yli. Jos kuivatat korput kuumemmassa lämpötilassa, käännä viipaleita kuivaamisen aikana pari kertaa.
- Säilytä jäähtyneet korput paperipussissa.