
Huomio lakritsan ystävä, tässä on pipari sinun makuusi!
Lakupukit
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta voi, siirappi, sokeri, lakritsijauhe ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon muna. Sekoita keskenään leivinjauhe ja peruna- ja vehnäjauhot. Hämmennä ne taikinaan ja alusta se tasaiseksi. Anna taikinan maustua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä yläosastaan kapenevia kolmioita. Kolmiot saavat olla noin 5–8 cm korkeita ja keskenään erikokoisia. Jätä taikinaa myös koristeluun.
- Nosta kolmiot leivinpaperille ja taivuta ylin kärki hiukan kaarevaksi. Pyöritä jäljellä olevasta taikinasta hattujen kärkiin pallot.
- Leivo kapeaa, ohutta tankoa, jonka paloista saat hatunreunuksia ja viiksiä. Käytä viiksien muotoiluun vaikkapa pumpulipuikkoa. Paina pukeille puutikulla silmät ja piirrä parta.
- Paista pukit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Aikaa kuluu koosta riippuen 5–10 minuuttia.
- Jäähdytä ritilällä. Koristele salmiakkipikeerillä.
Vinkki! Salmiakkiuutetta saa apteekeista.