Resepti Suvi Ruster Kuva Sami Repo

Leivo pikkuleipätaikina tangoksi ja leikkaa lämpimänä viipaleiksi.

Vaikeustaso
Helppo

Lemon curd -pikkuleivät

Ainekset

200
g
voita
1 ½ dl sokeria
1
muna
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
sitruunan raastettua kuorta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
lemon curd -tahnaa
2
rkl
perunajauhoja
Koristeeksi
3
rkl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa taikina tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhot, sitruunankuoriraaste, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita nopeasti voi-sokerivaahdon joukkoon. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.

Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele palat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämisvaraa tankojen välille. Paina tankojen keskelle syvennys sormella. Syvennyksen pitää olla mahdollisimman syvä ja kapea, ettei lemon curd -tahna valu paistamisen aikana pikkuleivältä.

Sekoita lemon curd -tahna ja perunajauhot keskenään. Levitä tahnaa pikkuleipätaikinan syvennykseen. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pikkuleipätangon pohja on kauniin ruskea. Leikkaa heti paistamisen jälkeen terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Kuivakakusta saat mehevämmän lisäämällä siihen maustamatonta jogurttia.

Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku

Ainekset

3
munaa
3
dl
sokeria
150
g
voita tai margariinia
1
dl
makeaa omenasosetta tai muussattua banaania
2
tl
kardemummaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
2
dl
maustamatonta- tai turkkilaista jogurttia
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen hedelmä-rasvaseos ja jogurtti.
  2. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit korvata 1 dl vehnäjauhoja tummalla kaakaojauheella. Jos muussaat kakkuun banaania, lisää taikinaan loppuvaiheessa pari desiä puolen sentin kokoisia suklaapaloja.

Kommentit (0)

Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa.

Annoksia
12-15 palaa

Porkkanakakku

Ainekset

4
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
dl
öljyä
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
25
g
pehmeää voita
2
dl
tomusokeria
1
dl
manteli- tai pähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
  2. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
  3. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
  4. Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.

Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Tiina Valkonen Kuva Veera Lipasti

Tuoreet viikunat ja ranskankermavaahto viimeistelevät syksyisen mehevän nautinnon.

Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-viikunakakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
200
g
voita
dl
sokeria
1
dl
viikunahilloa
4
kanamunaa
Päälle
1
prk (2 dl)
ranskankermaa
½
dl
tomusokeria
Koristeeksi
4-6
tuoretta viikunaa
juoksevaa hunajaa
rouhittuja kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi ja yhdistä suklaaseen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Sekoita joukkoon viikunahillo.
  2. Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahto ja jäähtynyt voi-suklaaseos. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
  3. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.Anna kakun jäähtyä. Voit tarjota kakun myös jääkaappikylmänä.
  4. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Huuhtele ja lohko viikunat. Koristele kakku viikunoilla ja manteleilla. Valuta päälle hunajaa.
  5. Vinkki! Voit tarjota kakun myös lämpimänä. Anna kakun vetäytyä paistamisen jälkeen puoli tuntia ja tarjoa ranskankerma erikseen.

Kommentit (0)

Annoksia
noin 15 jättikeksiä tai 24 normaalikokoista
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaacookies

Ainekset

250
g
valkosuklaata
2
rkl
huoneenlämpöistä voita
dl
rypsiöljyä
3
dl
ruskeaa sokeria
1
iso muna
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
½
tl
ruokasoodaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Paloittele valkosuklaa pieniksi kuutioiksi.
  3. Vatkaa voi, öljy ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
  4. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Lisää taikinaan jauhoseos ja valkosuklaapalat. 
  5. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. (Keksit leviävät paistamisen aikana, joten paista keksejä muutamassa erässä ja jätä pellille tilaa keksien leviämistä varten).
  6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.

Kommentit (0)