Lettujen perusohje
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita maitoon munat, jauhot ja juokseva margariini tai öljy. Lisää suola ja makeita lettuja tehdessäsi myös sokeri. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
- Kuumenna paistinpannulla rasva ja paista taikinasta kauniin kullanruskeita ohuita lettuja. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden mansikoiden tai hillon kanssa.
Muuntele perusohjetta makusi mukaan
Lisää
- 2 tl pestyn sitruunan raastettua kuorta
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus tummaa kaakaojauhetta
- paiston aikana nonparelleja
- pinaattilettuja saat lisäämällä 1 dl sulatettua ja valutettua pakastepinaattia tai lisäämällä taikinaan vastaavan määrä kuullotettua tuoretta pinaattia
- kokeile korvata lettutaikinan maito kookos- tai soijamaidolla
- mausteeksi taikinaan sopii teelusikallinen vaniljasokeria tai kardemummaa
- lisää perustaikinaan 1 muna, 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 1/2 tl leivinjauhetta. Paista pienellä lämmöllä ja pidempään. Saat paksuja, amerikkalaistyyppisiä lettuja.