Lusikkaleipä suorastaan sulaa suuhun, kun sokerisen kuoren alta paljastuu makea vadelmasydän.
Lusikkaleivät
Ainekset
Työvaiheet
Ruskista rasva vaalean kullanruskeaksi teräskattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää sekaan sokerit.
Sekoita seos kylmäksi esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.
Sekoita leivinjauhe ja jauhot. Lisää taikinaan ja sekoita seos murumaiseksi taikinaksi.
Tee taikinasta peukalonpään kokoisia palloja. Painele ne yksitellen kevyesti kahvi- tai teelusikan syvennyksiin. Silottele reunat tasaisiksi. Liu'uta taikina varovasti uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.
Levitä hieman hilloa pikkuleivän tasaiselle puolelle ja paina toinen pikkuleipä päälle. Pyörittele lusikkaleivät lopuksi sokerissa.
Vinkki! Marmeladia vaihtamalla saa helposti erimakuisia lusikkaleipiä.