
Luumuinen keikauskakku on mehukas ja runsas.
Luumuinen keikauskakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi tai sekoita pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunti.
-
Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi niin, että paperin reunat jäävät reilusti vuoan yli. Jos vuoka sattuu vuotamaan, jäävät sokerit paperireunukseen eivätkä valu uunin pohjalle.
-
Sulata pannulla voi. Kaada se vuokaan ja ripottele päälle sokerit.
-
Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Levitä lohkot vuokaan sokereiden päälle. Ripottele luumulohkojen päälle vielä hieman sokeria ja kanelia.
-
Kauli taikina ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla työpöydällä. Leikkaa se taikinapyörällä hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi ja nosta luumujen päälle vuokaan. Painele reunat tiiviisti.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoiluvadille.
- Tarjoa kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Kananmunan koko vaikuttaa jauhojen määrään. Taikina saa jäädä hyvinkin pehmeäksi, jolloin se on hieman vaikeampi nostaa ehjänä luumujen päälle, mutta lopputulos on paistamisen jälkeen mureampi. Jauhoja voi lisätä taikinaan vielä leipomisvaiheessa, jos taikina tuntuu liian löysältä.
Tässä reseptissä on ilmeisesti pohjan osalta virhe. Oikea ohje löytyy kohdasta "korjaus luumuiseen keikauskakkuun". Pohjaan tulee 75g voita, 1dl sokeria, 1 muna ja raastettua sitruunan kuorta. Ainakin itsellä meni tämän sivun ohjeella ensimmäinen versio pohjasta biojäteastiaan.
Hei, kiitos huomiosta!
Reseptissä oli harmillisesti useita virheitä. Nyt ohje on korjattu toimivaksi.
Terveisin
Jenni KK:n toimituksesta