
Tuoreet luumut sopivat täydellisesti hedelmäpiirakkaan. Tämän piirakan salaisuus on siirapissa.
Luumukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet. Pese appelsiini ja raasta oranssi kuoriosa ja purista mehu.
- Sekoita muna-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet, appelsiinin kuori ja mehu sekä voisula.
- Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi hedelmät.
- Pingota irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota kakkuvuoan reunat.
- Kaada ja tasoita taikina vuokaan. Asettele luumunpuolikkaat taikinaan ja valuta päälle siirappia ja ripottele kanelia.
- Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.