
Kypsät luumut ja mantelijauho mehevöittävät pehmeän murean piirakan.
Luumupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja mausteet ja lisää ne taikinaan. Lisää taikinaan lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Halkaise luumut ja poista kivet.
- Vuoraa noin 24 cm leveä piirakkavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle leikkauspinta ylöspäin.
- Kypsennä piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Piirakka on hyvä, mutta miten ihmeessä siitä saa noin korkean kuten kuvassa???
Näillä määrillä taikinasta tulee tosi pieni ja lopputulos ei todellakaan ole noin korkea kuin kuvan piirakka on! Tein vieläpä pienempään vuokaan kuin ohjeessa on.