
Joulun herkullisimmilla kuusilla on suklaasydän.
Makeat tikkukuuset
Ainekset
Työvaiheet
- Aseta vohvelit esimerkiksi juomalaseihin ylösalaisin. Jos haluat tehdä pieniä kuusia, lyhennä vohvelit noin 10–12 cm pituisiksi. Pilko suklaa kulhoon, lisää voi ja sulata varovasti mikrossa matalalla lämmöllä, lyhyissä jaksoissa.
- Lisää sulaan suklaaseen vaahtokarkit, pähkinät ja riisimurot. Kääntele sekaisin.
- Lusikoi täyte vohveleihin ja työnnä varovasti jäätelö-tikut massan sekaan. Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään tunniksi.
- Valmista kuorrute. Sekoita vesi tomusokeriin korkeassa ja kapeassa kulhossa. Sekoita sileäksi. Halutessasi lisää elintarvikeväriä. Kallista tomusokeriastiaa ja kiepauta kuusi kerrallaan kuorrutetahnassa.
- Ripottele kuulat, sydämet tai nonparellit kuusen pintaan ja nosta kuusi valumaan esimerkiksi askarteluliikkeistä saatavaan oasis-sieneen.
- Anna kuusten kovettua jääkaapissa yön yli.