Mango-mansikka-juustotorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa suklaakeksit veitsellä tai monitoimikoneen terällä pieniksi muruiksi.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos leivinpaperin päälle tiiviisti.
- Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja mangosose kulhossa. Nostele joukkoon kermavaahto.
- Kuumenna sitruunamehu ja lisää sekaan puristellut liivatelehdet. Sekoita, kunnes lehdet ovat sulaneet mehun joukkoon. Jäähdytä 5 minuuttia. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.
- Leikkaa mansikat lohkoiksi ja aseta tortun pinnalle.
- Mittaa vesi ja hyytelösokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut veden joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada mansikoiden päälle. Nosta torttu vielä jääkaappiin hyytymään yön yli.