
Kesän helpoimmissa mansikkaleivoksissa on kuohkea vuohenjuustotäyte, ja ne tehdään kätevästi voitaikinalevyistä.
Mansikka-vuohenjuustoleivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voitaikinalevyt kohmeisiksi ja puolita ne. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja.
- Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vuohenjuusto ja sokerit. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää hienonnettu minttu.
- Puhdista ja puolita mansikat.
- Halkaise voitaikinalevyt terävällä veitsellä. Levitä väliin vuohenjuusto-kermavaahtoa ja mansikoita. Nosta voitaikinalevyn hattu päälle.
Vinkki! Voit tehdä pienempiä leivoksia jakamalla taikinalevyt kolmeen osaan.