Mansikkapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.
- Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
- Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.
- Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.
- Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
- Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.