
Onko mitään ihanampaa kuin pullan tuoksu? Bostonkakku on parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta voit leipota sen pakkaseen jo kuukautta ennen tarjoilua.
Manteliboston
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista.
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva, suola, kardemumma ja sokeri. Kuumenna uudelleen kädenlämpöiseksi.
- Lisää puolet jauhoista nesteeseen ja sekoita seos paksuksi velliksi. Vatkaa velliä muutama minuutti. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja vaivaa taikina käsin kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva ja jatka vaivaamista. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa sekä käsistä että kulhon reunoista.
- Anna taikinan levätä eli kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa se siinä sileäksi. Laita mantelimassa jääkaappiin kovettumaan, mielellään jo edellisenä iltana.
- Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele sekä pohja että vuoan reunat. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
- Kauli ensin toinen taikinapala pitkulaiseksi levyksi. Notkista voi ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Levitä puolet taikinalevylle. Raasta mantelimassa raastimella ja levitä puolet taikinalevylle. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta noin 5–7 sentin paksuisia paloja.
- Leivo toinen taikinalevy samalla tavalla. Asettele pullat vuokaan parin sentin välein toisistaan, leikkuupinta ylöspäin. Aloita asettelu ulkoreunasta.
- Kohota bostonkakkua liinan alla 20 minuuttia. Voitele kakku munalla.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20–25 minuuttia.