
Appelsiininkuori ja kardemumma ovat mantelipiirakan juju.
Mantelipiirakka ja appelsiinisiirappi
Ainekset
Työvaiheet
Pohja
- Valmista pohja nyppimällä kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka ja painele taikina jauhotetuin sormin sen pohjalle ja reunoille. Taikina saa nousta ainakin 2 cm vuoan reunoille.
- Sekoita täytettä varten kuiva-aineet ja appelsiininkuoriraaste. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita mahdollisimman varovasti manteliseoksen kanssa. Levitä täyte vuokaan piirakkapohjan päälle.
- Painele kokonaisia manteleita koristeeksi piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon ja appelsiinisiirapin kanssa.
Appelsiinisiirappi
- Halkaise appelsiinit ja purista mehut.
- Keitä mehua ja sokeria kattilassa, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi.