Marenkileivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa valkuaiset ja puolet sokerista teräskulhoon. Vatkaa seosta aluksi pari minuuttia sähkövatkaimen pienellä teholla.
- Kaada joukkoon loput sokerista muutamassa erässä. Vatkaa vaahdoksi nyt kovalla teholla. Vaahto on valmista, kun se on valkoista, kiiltävää ja pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan. Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
- Nostele marenkivaahdosta kymmenen kekoa leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä keot pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 8 sentin kokoisiksi kiekoiksi. Tee kiekon keskelle reilu syvennys ja reunat, jotta marenki paistuu täytettäväksi kupiksi.
- Paista 120-asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia. Nosta marengit uunista, ja anna jäähtyä rauhassa pellillä.
- Valmista täyte vaahdottamalla vaniljakastike. Sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri. Murustele joukkoon halva. Jätä halvaa hieman myös koristeeksi.
- Leikkaa mansikat lohkoiksi. Aseta puolet mansikoista marenkipohjille. Lusikoi päälle täytettä. Koristele leivokset lopuilla mansikoilla ja halvalla. Tarjoile heti, ettei marenkipohja kostuessaan sitkisty.
Vinkki!
Helpota, ja leivo torttu kaupan valmiista marenkipohjasta. Jos et pidä halvasta jätä se pois.