Mausteinen pähkinä-porkkanakakku

admin on lisännyt 861 reseptiä
Suussa sulava kuorrutus kruunaa kakun.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo

Mausteisessa pähkinäporkkanakakussa tuoksuvat intialaisen keittiön aromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14
Keskivaikea

Mausteinen pähkinä-porkkanakakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita sooda, suola ja kardemumma jauhoihin.
  2. Vatkaa munat, sokeri ja voi tehokkaasti. Sekoita jauhot varovasti munaseoksen joukkoon.
  3. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Lisää taikinaan raaste, hienoiksi rouhitut pähkinät ja mantelit sekä rusinat. Lisää lopuksi öljy. Sekoita hyvin.
  4. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.
  5. Tee kuorrutus. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele lopuksi rouhitut pistaasit ja mantelit.