Meksikolaiset kuppikakut
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele muffinivuoka tai käytä paperisia muffinivuokia.
Laita monitoimikoneeseen jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna koneen käydä niin, että ainekset sekoittuvat.
Yhdistä maitoon vaniljauute. Lisää maito kolmessa erässä koneen käydessä. Pyyhi nuolijalla kulhon reunat taikinasta. Lisää keltuaiset ja anna sekoittua hyvin.
Lusikoi taikina vuokiin ja paista 15–20 minuuttia.
Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, muffinit ovat kypsiä.
Anna muffinien jäähtyä vuoassa, irrota vasta sitten.
Tee kuorrutus. Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi voi ja vaniljauute.
Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin, että seos paksuuntuu.
Anna kuorrutuksen pulpahtaa kerran, älä keitä. Ota pois levyltä.
Lisää lopuksi voi ja vaniljauute, sekoita hyvin. Siirrä kuorrute kulhoon. Peitä se kelmulla, ettei pintaan tule kuorta. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kuorruta muffinit ja koristele suklaarouheella.