
Kuivakakku saa kostutuksen kahvista ja appelsiinista.
Mokkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu voi ja vahva kahvi keskenään ja jäähdytä seos.
- Sekoita kuivat aineet ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste keskenään. Lisää munavaahdon joukkoon voiseos ja kuivat aineet vuorotellen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele pyöreä, halkaisijaltaan 22 senttinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Jäähdytä ja kumoa leikkuulaudalle. Pese kakkuvuoka ja kuivaa huolellisesti. Nosta kakku takaisin vuokaan.
- Sekoita kostutuksen aineet keskenään kattilassa. Kiehauta ja keitä 2-3 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun päälle.
- Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja appelsiinin mehu ja levitä kakun pinnalle veitsellä.
- Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.