
Mokkapaladonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Älä kypsennä herkkuja kuiviksi vaan nappaa ne uunista juuri ja juuri kypsinä.
Joko olet kokeillut tätä suosittua mokkapalakääretorttua?
Mokkapaladonitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta pursotinpussi tai pakastepussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
- Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Kumoa donitsit kopauttamalla ne pelliltä leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää kahvia tilkka kerrallaan. Määrään vaikuttaa se, kuinka paksua kuorrutuksesta haluat. Liian ohut kuorrutus voi imeytyä donitsiin.
- Pyöräytä donitsien toinen puoli kuorrutuksessa ja ripottele päälle nonparelleja. Anna jähmettyä.
Vinkki! Voit leipoa taikinasta myös muffineita.
Miten onnistuu gluteenittomana? Tehdäänkö vain perunajauhoista?
Keliaakikkona tekisin ihan vain gluteenittomista jauhoista, esim. Semperin Fin Mix.
Pakko kokeilla! ??
-P-
Tuli liian kuivia :(
Onkohan ohjeessa jokin virhe määrien suhteen? Tuli aika paksua taikinaa!