
Mokkapalakäärön täyte on paksua mutta kuorrutus ihanan valuvaa. Mokkapalakääretorttu leikkautuu kauniisti, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.
Mokkapalakääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.
- Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
- Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Viimeistele nonparelleilla.
Tähän tulee melkein kilo sokeria!
Tosi hyvää!!!!! :)
Mikä virka keltuaisella tuossa täytteessä?
600 g sokeria lienee kuitenkin lähempänä totuutta kuin kilo.
Pohja halkeilee tosi helposti, vaikka jäähdyttää paperin alla. Auttaisikohan, jos osan jauhoista korvaisi perunajauhoilla?
Mullakin pohja halkeili aina kun pyöritin rullaksi.. noh näyttää rumalta mut maistuu hyvältä
Korvaa osa vehnäjauhoista perunajauhoilla, niin on helpompi kääriä :)
Minäkin mietin voiko keltuaisen jättää pois. En haluaisi raakaa munaa laittaa, kun syödään myös raakana.
Ei repeä niin pahasti, jos vähentää leivinjauheen määrää 1tl:een.
Keltuaisen voi jättää pois. Tai sen voi korvata tuorejuustolla. Silloin lisätty kahvi ei saa olla kuumaa.
Onkohan täytteen 6dl tomusokeri määrä oikein?
Ohjeessa ei mainita kuuluuko käyttää tummaa vai vaaleaa kaakaojauhetta. Sokerin määrä on aivan liian suuri,enkä nähnyt mitään järkeä sokeroida leivinpaperia ennen pohjan kumoamista.
Ohjeessa kohta 3, jossa käsketään siivilöimään jauhoseos munasokerivaahtoon, jonka jälkeen lisätään voi ja vastan sen jälkeen sekoitetaan, on huono ohjeistus, koska olisi hyvä sekoittaa jauhot ensin vaahdon sekaan ja sen jälkeen lisätä ja sekoittaa voi taikinaan (taikinasta tulee tällöin tasaisempi ja se pysyy paremmin kuohkeana.)
Ohjeista huolimatta tortun pinta halkeili käärittäessä, niin kuin monella muullakin kommenttien perusteella.
Täytteen voisi valmistaa esim tuorejuustosta johon lisää hieman tomusokeria,tummaa kaakaojauhetta ja tilkan kahvia, jolloin sokerin määrän saisi hyvin tiputettua paljon pienemmäksi ja leivoksesta saisi huomattavasti maittavamman.
Ohjetta noudattaen sokerin määrä on aivan hirveä ja saa leivoksen maistumaan lähes pelkältä sokerilla.
Ehkä huonoin ohje ikinä. Pohja halkeili (vehnäjauhot yleensä korvataan perunajauhoilla, tai ainakin osa) , eikä sitä saanut rullattua ollenkaan. ”Täytteessä” 6dl tomusokeria mikä on aivan tajuton määrä!!! Tajusin lisätä tuorejuustoa mutta ei pelastanut tilannetta. Maistoin täytettä ja roskiin meni sekin (pohjan lisäksi). Kannattaa tehdä jollain muulla ohjeella :)