Murotaikina petit fourit
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi taikina-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti.
- Voitele pieni leivospelti tai pieniä paperisia leivosmuotteja.
- Jaa taikina paloiksi. Pyörittele palat pieniksi palloiksi.
- Painele pallot leivosmuotteihin pohjalle ja sivuille. Jos haluat varmistaa, että reunat eivät laskeudu, tue ne foliosuikaleilla. Jos reunat laskevat, ota vuoka uunista vähän ennen kuin leivospohjat ovat valmiit ja painele keskelle lisää syvennystä lusikan avulla. Paista pohjat valmiiksi ja jäähdytä kokonaan.
- Irrota jäähtyneet leivospohjat vuoasta.
- Täytettä varten sulata voi. Lisää kahvi ja suklaa paloina (tai kaakaojauhe) sekä sokeri ja mauste. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hyvin.
- Nosta lusikalla täytettä leivospohjiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
- Koristele minileivokset suklaanapeilla, rakeilla, karkeilla, suklaarouheella tai haluamillasi marjoilla.
Vinkit!
- Voit korvata kahvin kermalla tai esimerkiksiksi punssilla.
- Jos laiskottaa, voit marssia kauppaan ja ostaa valmista murotaikinaa.