Suklaa ja mustaherukka ovat lyömätön yhdistelmä!
Mustaherukka-suklaamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti käännellen vaahtoon. Levitä taikina uunipellille. Paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa kakkupohjasta 24-senttinen ympyrä. Nosta kakkupohja 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Kaada kerma kattilaan kiehumaan. Paloittele suklaa ja lisää kerman joukkoon. Hämmentele ja anna suklaan sulaa. Jäähdytä lähes viileäksi. Vaahdota ranskankerma ja sokerit, lisää suklaaseokseen. Kaada suklaamousse kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
- Mittaa kattilaan 4 desilitraa herukoita. Keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä. Painele marjat tiheän siivilän läpi ja ota paksuhko neste talteen. Jäähdytä. Sekoita herukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sokerit.
- Kiehauta likööri kattilassa, nosta liivatelehdet vedestä, purista ja nostele likööriin. Jäähdytä 5 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen kanssa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen seokseen. Kaada herukkatäyte suklaakerroksen päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
- Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä kiillettä varten. Kiehauta herukkamehu. Sulata puristellut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä viileäksi. Kaada kiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä 3 tuntia jääkaapissa. Koristele marjoilla.