Mustikkagalette

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Galette on ihana vaihtoehto perinteiselle murotaikinapohjaiselle mustikkapiirakalle, ja vähintään yhtä nopea tehdä.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg

Ranskalaisessa galetessa eli avopiirakassa on rapsakka pohja. Päällä muhivat mehevät mustikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 isoa tai 8 pientä
40–60 min
Helppo

Mustikkagalette

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita vehnä- ja maissijauhot, suola ja sokeri keskenään. Nypi kylmä, kuutioitu voi joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat kiinteän taikinan.
  2. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
  3. Sekoita mustikoiden joukkoon kaikki täytteen ainekset.
  4. Jaa taikina kahteen tai kahdeksaan osaan. Kauli tai painele palat käsin leivinpaperin päällä pyöreiksi, noin puolen sentin paksuisiksi levyiksi.
  5. Levitä täytettä pohjille, mutta jätä reunoille reilusti tilaa. Taittele reunat päälle. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pintaan sokeria.
  6. Paista 175 asteessa isoja piiraita noin 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  7. Anna vähän jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Koristele halutessasi tomusokerilla ja kokonaisilla mustikoilla.