
Jos pidät mustikkakukosta, kokeile kardemummalla maustettuja ohramurotaikinaan leivottuja kukkosia. Herkullisten murujen alla piilee pehmeä sydän.
Mustikkamurukukkoset
Ainekset
Työvaiheet
- Pehmitä voi mikrossa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Voitele muffinipellin syvennykset. Jaa taikina kahdella lusikalla vuokiin ja taputtele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä mustikat, sokeri ja perunajauhot. Jaa mustikkaseos taikinan päälle vuokiin.
- Tee vielä murukerros. Pehmitä voi mikrossa ja sekoita joukkoon ohrajauhot ja sokeri. Murustele seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista, jotta ne eivät murene vuokiin. Käytä irrottamisessa apuna esimerkiksi puista veistä, joka ei vahingoita muffinipellin pinnoitetta.
Vinkki!
Vähennä tiskiä! Lisää jauhot ja leivinjauhe voi-sokeri-munaseoksen päälle, pyöräytä ne ensin keskenään ja sitten vasta taikinan kanssa sekaisin.
Millähän vai voiko ylipäänsä ohrajauhot korvata?