
Mehevältä mustikkapiirakalta maistuva jäätelö tuo viilennystä hellepäivään ja lohtua sateeseen.
Mustikkapiirakkajätskit
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita se muruihin.
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20–22 cm) leivinpaperilla. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja 2–3 senttiän ylös reunoille. Nosta keksipohja jähmettymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
- anna jäätelön sulaa huoneenlämmössä 15 minuuttia. Soseuta mustikat haarukalla. Mausta tomusokerilla.
- Paloittele jäätelö kulhoon ja vatkaa notkeaksi sähkövatkaimella. Levitä pehmismäinen jäätelö rivakasti mutta tasaisesti keksipohjan päälle.
- Irrota vuoan reuna. Tiputtele mustikkasose jäätelön päälle ja vedä muutamalla lusikanvedolla marmorimaiseksi kuvioksi. Ripottele päälle kardemumma ja murra keksimuruja.
- Työnnä jäätelötikut varovasti tasaisin välein piirakkapohjan reunojen läpi. Voit kaivertaa tikuille kolot keksipohjaan terävän veitsen kärjellä. Jos keksipohja murtuu hieman, se ei haittaa. Pakastuessaan puikot pysyvät koossa.
- Nosta piirakka pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi. Leikkaa se sektorimaisiksi jäätelöpuikoiksi.
Vinkki! Jäätelötikkuja saa leivonta- tai askartelutarvikeliikkeistä.