
Omenaraaste ja rahka tekevät kakusta ihanan kostean. Omenakakun maku vain paranee, jos se saa viettää jääkaapissa päivän, pari. Vatkainta ei tähän kakkuun tarvita, vispilä ja puuhaarukka riittävät.
Omena-rahkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pese omenat ja kuori ne tarvittaessa. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
- Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokerit, rahka ja munat. Sekoita omenaraaste joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
- Rouhi valkosuklaa. Yhdistä jauhot, valkosuklaarouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää ne rahka-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota iso, kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 1 t 10 min–1 t 15 min, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla, jotta voit paistaa kakun kypsäksi. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä.
- Anna kakun tasaantua pöydällä vartin verran ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Vinkkejä!
- Omenoiden tilalla voi käyttää 200 g karkeaksi raastettua ja hyvin valutettua kesäkurpitsaa, joka antaa samaa mehevyyttä taikinaan.
- Lisää joukkoon sitruunan kuorta raastettuna, koska kesäkurpitsassa ei ole samaa hapokkuutta kuin omenassa.
- Voit jauhottaa vuoan korppujauhojen sijaan pienillä kaurahiutaleilla tai kauraleseillä.
Voiko valkosuklaan vaihtaa tummaan suklaaseen?
Itse en pidä valkosuklaasta eikä sitä taida löytyä laktoosittomana.
Vaihdoin valkosuklaan kookoshiutaleisiin...hyvää tuli❤
Minä vaihdoin valkosuklaan raastettuun mantelimassaan.antoi hyvää makua.
Onnistuuko jos vaihdan vehnajauhot gluteenittomiin? Gluteenittomat jauhot kayttaytyvat eri lailla, joten olisi hyva tietaa etukateen, ettei mene pilalle koko kakku...onko kukaan kokeillu?
Voiko rahkan korvata vaikka turkkilaisella tai philadelphialla...kauppaan 15km
Itse korvasin rahkan turkkilaisella jogurtilla, hyvin onnistui. Korvasin myös suklaan kookoshiutaleilla että rouhituilla pähkinöillä.
Ainakin vastapaistettuna maku oli pettymys.
Todellakin, olin täysin pettynyt. Ihme mautonta löllöä ainakin vastapaistettuna. Ei jatkoon!
Todella hyvää kakkua, aina piti ottaa vielä toinen pala ja kohta se olikin jo syöty. Sain tätä siis maisteltavaksi seuraavana päivänä leipomisesta ja silloin maku oli aivan loistava!
Normaalilla maitorahkalla olis varmaan parempaa ja suklaaksi tummaa suklaata pilkottuna ei sulatettuna. Näin tekisin, jos tuota olisin tekemässä.