Päärynätorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohjan aineet pehmeäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa pari ruokalusikallista jauhoja. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa tunti.
- Sekoita tällä välin vaniljakastikejauhe maidon kanssa. Anna vetäytyä jääkaapissa. Sekoita tuorejuusto munan ja sokerin kanssa. Valuta päärynöistä neste pois talouspaperin päällä.
- Painele taikina voidellun, pitkulaisen tai pyöreän (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle tuorejuustoseosta. Kaada sen päälle vaniljakiisseli.
- Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Asettele päärynänpuolikkaat piirakan päälle. Sirottele päälle juuri ennen tarjoilua tomusokeria.
Vinkki! Piirakan päälle sopivat myös paahdetut mantelilastut. Voit sulattaa suklaata ja tehdä siitä koristeraitoja piirakan päälle. Täytteeseen tulee siis 1 pussi vaniljakastikejauhetta, ei 1 purkki tai paketti.