Pääsiäisleivonnainen baba on kotoisin Puolasta. Sen mehevän maun salaisuus on tujaus rommia.
Pääsiäisbabat
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja mausteet maitoon. Lisää 2,5 dl vehnäjauhoja, jotta saat paksuhkon vellin.
Peitä taikinakulho kelmulla sekä liinalla ja anna taikinajuuren kohota, kunnes se kuplii. Aikaa kuluu puolisen tuntia.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahto korinttien, sukaattien ja loppujen jauhojen kanssa taikinaan. Lisää pehmeä voi.
Voitele annosvuoat tai muffinivuoan kolot voilla. Täytä vuoat puolilleen taikinaa.
Kohota baboja puolisen tuntia peitettynä.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Jäähdytä viisi minuuttia ja kumoa babat vuoasta. Laita babat takaisin vuokaan.
Kiehauta vesi ja sokeri. Mausta rommilla. Kostuta lämpimät babat liemellä ja anna niiden vetäytyä ja maustua. Jäähdytä.
Sekoita kuorrutusaineet ja koristele leivonnaiset. Anna jähmettyä.
Koristele babat keväisiksi karkeilla, sulilla tai syötävillä kukilla.