
Pähkinäinen ricotta-suklaatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina jauhotuin käsin voideltuun (irtoreuna)vuoan pohjalle ja reunoille. Pienemmässä vuoassa (halkaisija 20 cm) saat paksumman tortun, isommassa (28 cm) piirakkamaisemman. Pistele pohjaan haarukalla muutama pisto ja nosta jääkaappiin.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi pähkinät. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori kulhoon. Purista mehu kuoriraasteen joukkoon ja lisää sitruunamehu, muna ja sokeri. Kumoa sekaan ricotta sekä mascarpone ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Ripottele pähkinät torttupohjalle ja lusikoi täyte päälle. Nosta uunin alimmalle ritilätasolle ja kypsennä 40?-55 minuuttia vuoan koosta riippuen, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä. Jäähdytä.
- Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna puolet suklaasta rasvan kanssa kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput suklaasta. Jäähdytä hetki ja levitä tortun pinnalle.
- Irrota torttu vuoasta ja koristele vasta vähän ennen tarjoilua. Jos maltat, anna makujen tasaantua viileässä seuraavaan päivään.