Pähkinäinen suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 22-24 -senttinen vuoka.
- Sulata rasva ja suklaa kattilassa pienellä lämmöllä. Sekoita joukkoon sokeri ja munat vatkaimella vatkaten. Lisää kuivat aineet ja pähkinärouhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä hetki vuoassaan ja kumoa pöydälle leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Kumoa kakku takaisin vuokaansa. Kostuta pinta ja reunat hyvin. Anna vetäytyä muovipussiin käärittynä vuoassaan yön yli jääkaapissa. Ota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Koristele kakku pähkinöillä.
Vinkki! Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa, pehmeää jäätelöä tai sorbettia. Jos paistat kakun ei-irtopohjavuoassa, voitele ja korppujauhota vuoka hyvin reunoja myöten.