Päivin parhaat piparit on Kodin Kuvalehden piparikilpailun voittaja vuodelta 1996.
Päivin parhaat piparit
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan rasva, sokeri, siirappi, mausteet ja kaakaojuomajauhe. Kiehauta, anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi. Lisää mukaan munat yksitellen seosta reippaasti vatkaten.
- Sekoita sooda ja suola jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan varovasti sekoitellen. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikina ohueksi. Ripottele taikinan pinnalle ohut tasainen kerros kidesokeria juuri ennen kaulinnan loppua. Ota muotilla levystä isohkoja piparkakkuja ja paista 180 asteessa noin 6 minuuttia.
- Kidesokeri antaa pipareille kauniin, kimaltavan pinnan.
Muuten hyviä, muttei yhtään piparin makuisia. Pakko tehdä vielä toisella reseptillä uudet.
Vuodesta 1996 olen näitä pipareita tehnyt joka jouluksi. Mureita ja makoisia, pieni häiväys suklaan makua perinteisten piparimausteiden lisänä :)
Ihmettelin tuota ohjetta lukiessani kun siihen tuli van houten kaakaojauhetta.muistan aina laittaneeni kaakaojuomajauhetta niinkuin tuossa lehtileikkeleessä onkin.missähän vaiheessa ohje muuttunut
½ dl kaakaojuomajauhetta kuuluu alkuperäiseen reseptiin. 1 rkl tummaa kaakaota on ihan eri asia! Minä jätän aina kaulimisen vähän paksuksi, jolloin piparkakut ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita - juniorit kaulivat melkein läpinäkyviksi ja saavat rouskuvan mureita pipareita.