Pekaanipähkinäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa rusinat, rommi ja omenamehu pieneen kulhoon. Anna maustua muutama tunti.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Kääntele seokseen kerma.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne sekä rouhittu valkosuklaa ja pähkinä-rommi-rusinaseos nesteineen taikinaan, varovasti käännellen.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5–10 minuuttia ennen kumoamista.
- Pistele kakkuun reikiä grillitikulla. Kostuta kakku valelemalla sen pinnalle vaahterasiirappia. Anna imeytyä vähintään muutama tunti.
Vinkki! Halutessasi voit liottaa rusinat pelkästään joko omenamehussa tai rommissa.