
Toscatäyte sopii pullankin päälle.
Perinteiset toscapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva, sokeri, suola ja kardemumma kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten ja lopuksi rasva. Taikina on valmis, kun se on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä pitkulaiseksi levyksi. Voitele pinta rasvalla. Sirottele sokerit päälle. Kääri levy rullalle leveyssuunnassa.
- Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne uunipellille paperisiin pullavuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kohota liinan alla 15 minuuttia.
- Paista pullia ensin 225 asteessa uunin keskitasolla 5 minuuttia.
- Tee tällä välin kuorrute. Kiehauta kuorruteaineet kattilassa hämmennellen.
- Ota puolikypsät pullat uunista ja levitä kuorrute pullien päälle. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut kauniin kullanruskean värin.
Hyvä ohje ja hyviä tuli. Pullia tulee ohjeen mitoilla 20 (ei 10-12), toscakin riittä isolle määrälle hyvin. ?