Helppo ja nopeatekoinen pinjansiemenpiirakka on ihanan kostea ja tuhdin suklainen.
Pinjansiemen-suklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaapalat alkavat sulaa. Nosta kattila liedeltä – sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin. Niitä ei tarvitse vaahdottaa kunnolla. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja pinjansiemenet keskenään ja lisää suklaataikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22 senttiä) kevyesti voilla. Kaada suklaataikina vuokaan. Tasoita pinta veitsellä.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes piirakan pinnalla on kypsä kuori. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita hieman pehmenneen vaniljajäätelön sekaan hienonnettua rosmariinia. Leikkaa suklaapiirakka annospaloiksi, nosta lautasille ja annostele vierelle pallo
rosmariinijäätelöä.