Piparkakkupullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kuivahiiva vaatii kuuman, 42-asteisen maidon. Liuota tuorehiiva maitoon. Jos neste jäähtyy, lämmitä sitä hieman lisää, jotta hiiva alkaa toimia. Lisää muut aineet ja alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan pehmeän rasvan kanssa. Kuivahiiva lisätään yhdessä jauhojen kanssa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin palasta pitkulainen levy. Levitä pehmeää rasvaa levylle ja sirottele sen päälle sokeria. Murskaa piparkakut ja mausta murut piparkakkumausteella. Levitä puolet seoksesta toiselle pullalevylle, puolet toiselle.
- Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia siivuja ja nosta pullat leikkuupinta alaspäin paperivuokiin. Voitele pullat rikotulla munalla ja sirottele päälle raesokeria.
- Paista pullia 225 asteessa uunipellin päällä, uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia.